วารสารวิจัย มข.

ปีที่ 20 | ฉบับที่ 1 มกราคม - กุมภาพันธ์ 2558

ชื่อเรื่อง :

-

Title :

Determination of Lipophilic and Hydrophilic Antioxidant Activities in the Crude Extracts of Ten Varieties of Tomatoes

ผู้แต่ง :

-

Authors :

Phitchan Sricharoen, Suchila Techawongstien and Saksit Chanthai

บทคัดย่อ :

-

Abstract :

In this study, both lipophilic and hydrophilic antioxidant activities in ten varieties of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) crude extracts were determined using three common assays, namely 2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl (DPPH), 2,2’-azinobis(3-ethylebenzothiaziline-6-sulfonate) (ABTS) and ferric reducing antioxidant power (FRAP). All the tomato samples exhibited the same activity as that of Trolox. The highest total antioxidant activity (both lipophilic and hydrophilic antioxidant) was found in Black Cherry Kham Kaen while that of Mo Kho 40 sample was the lowest. The average values in terms of TEAC were 910.2, 989.4 and 1174 as determined by ABTS, DPPH and FRAP, respectively. These results demonstrated the potential role of high antioxidant property found in all tomato samples

คำสำคัญ :

-

Keywords :

ABTS, Antioxidant, DPPH, FRAP, tomato

รายละเอียดวารสาร

    
    
    

    วารสารล่าสุด
ปีที่ 21 | ฉบับที่ 2 เมษายน - มิถุนายน 2559

    ติดต่อ
-

    โทรศัพท์ และ แฟกซ์
โทรศัพท์: -
แฟกซ์: -

    อีเมล์
-