1
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Dark co-fermentation of skim latex serum (SLS) and palm oil mill efflent (POME) under thermophilic conditions for effiient biohydrogen production
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Kullachat Sama, Rattana Jariyaboon and Prawit Kongjan
ชื่อผู้แต่งไทย: -
1-10
2
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Evaluation of agricultural wastes for the use in ethanol production by Candida shehatae TISTR 5843
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Chaiyawat Nopphakao, Prawphan Yuvadetkun, Nobpharat Keawlor,hanapron Thanasrirangkul, Yotaka Poobudcha and Mallika Boonmee
ชื่อผู้แต่งไทย: -
11-18
3
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Diversity of lactic acid bacteria in Thai fermented pork (nham) during fermentation assessed by Denaturing Gradient Gel Electrophoresis
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Umpika Burintramart, Kanittha Chantarasakha and Nipa Chokesajjawatee
ชื่อผู้แต่งไทย: -
19-25
4
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Changes in lactic acid bacteria diversity during fermentation of sour pickled mustard green
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Sanit Kamdee, Vethachai Plengvidhya and Nipa Chokesajjawatee
ชื่อผู้แต่งไทย: -
26-33
5
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Effect of Loog-pang Sources on Job’s tears Sato Production
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Soutthanou Manysoat, Somchai Jomduang and Thanongsak Chaiyaso
ชื่อผู้แต่งไทย: -
34-42
6
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Effect of water extracts from Indian gooseberry (Phyllanthusemblica Linn.) and Chebulic myrobalans (Terminaliachebula Retz.) on gel forming ability and chemical properties of threadfi bream surimi
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Yuttana Kampisai and Kriangsak Banlue
ชื่อผู้แต่งไทย: -
43-52
7
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Polyhydroxybutyrate (PHB) production by Alcaligenes eutrophus NCIMB 11599 from low-cost substrate as carbon source
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Ratthadaporn Phathipchotikun, Phakphimol Piwpan, Adisak Jaturapiree and Phimchanok Jaturapiree
ชื่อผู้แต่งไทย: -
53-59
8
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Synthesis and Anticoagulant activity of Sulfated alginate
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Waranyoo Pulsawat* and Suwannee Tongmalee
ชื่อผู้แต่งไทย: -
60-66
9
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Reduction of Gossypol and Increase in Crude Protein Level of Cottonseed Cake using Mixed Culture Fermentation
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Asim Shaikh, A. A. Kathe and V. Mageshwaran
ชื่อผู้แต่งไทย: -
67-73
10
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Impact of Fermentation Duration on the Quality of Malaysian Cocoa Beans Using Shallow Box
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Khairul Bariah, S
ชื่อผู้แต่งไทย: -
74-80
11
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Potential application of pressurized carbon dioxide for agricultural irrigation water disinfection
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Huy Thanh Vo, Tsuyoshi Imai, Tuan Van Le, Kanthima Phummala,Takaya Higuchi, Ariyo Kanno, Koichi Yamamoto and Masahiko Sekine
ชื่อผู้แต่งไทย: -
81-88
12
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Studying Culture Conditions for High Phytase Production from Aspergillus fumigatus ET3
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Nguyen Van Tinh*, Nguyen Thi Ngoc Diep and Duong Thi Huong Giang
ชื่อผู้แต่งไทย: -
89-97
13
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
A two step sequential treatment of ethanol distillation bottom liquid by bacterial fermentation and subsequent Chlorella vulgaris culture under continuous illumination of various lights
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Preeya Kaewnaree
ชื่อผู้แต่งไทย: -
98-108
14
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Enhancing Quality of Ultisols through Phototropic Bacteria
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Aidee Kamal Khamis, Ramlan Aziz, Siti Nazrah Zailani and Firdausi Razali
ชื่อผู้แต่งไทย: -
109-115
15
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Simultaneous saccharifiation and fermentation for lactic acid production from sweet potato
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Amnuai Adthalungrong, Chaowaree Adthalungrong, and Piyanut Kumnil
ชื่อผู้แต่งไทย: -
116-124
16
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Lactic Acid Fermentation from Tapioca Starch by Lactobacillus casei TISTR 453 using Simultaneous Saccharifiation and Fermentation Process
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Chaowaree Adthalungron, Nidarat Saechua and Kasara Doungkaew
ชื่อผู้แต่งไทย: -
125-133
17
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Synthesis and Anticoagulant activity of Sulfated pectin
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Waranyoo Pulsawat and Kornsima Chayansupap
ชื่อผู้แต่งไทย: -
134-140
18
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Enhancement of Probiotic Survival in Low pH and Bile salt Condition using Alginate-Hi-maize Starch Encapsulation
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Sina Ngov, Duljira Sukboonyasatit and Tatdao Paseephol
ชื่อผู้แต่งไทย: -
141-147
19
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Acaricidal and antibacterial activities of Xenorhabdus stockiae on different culture conditions
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Chirayu Sa-uth, Paweena Rattanasena, Prapassorn Bussaman
ชื่อผู้แต่งไทย: -
148-155
20
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Effect of Ethanolic Seed Extract of Nelumbo nucifera on Male Rat Sexual Behavior
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Yasothara Wethangkaboworn and Phukphon Munglue
ชื่อผู้แต่งไทย: -
156-161
21
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Variant Detection of Variable Number Tandem Repeat Loci of Listeria innocua by High Resolution DNA Melting Analysis
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Krittaporn Thanatsang, Chirapiphat Phraephaisarn and Suwimon Keeratipibul
ชื่อผู้แต่งไทย: -
162-167
22
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Synthesis and Rat Prostate 5-Alpha Reductase Inhibitions of Methylated Quercetin Derivatives
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Youngrong Park, Yong-ung Kim and Jaehong Han
ชื่อผู้แต่งไทย: -
168-171
23
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Investigation of Effective In Vitro Propagation Media for Stevia rebaudiana Bertoni
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Nguyen Thi Mai Dan, Truong Hai Nhung , Le Minh Dung, Nguyen Thuy Linh, Lam Thai Thanh and Pham Van Phuc
ชื่อผู้แต่งไทย: -
172-180
24
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Evaluation of effects of Lingzhi mushroom (Ganoderma lucidum) on neural stem cells isolated from embryonic mouse brain (Mus musculus var. albino)
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Nguyen Thi Mai Dan, Truong Hai Nhung , Le Minh Dung, Nguyen Thuy Linh, Lam Thai Thanh and Pham Van Phuc
ชื่อผู้แต่งไทย: -
181-189
25
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
The effect of pH, dark - light cycle and light colour on the chlorophyll and carotenoid production of Spirulina sp.
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Nguyen Thi Huynh Nhu* and Nguyen Huu Hiep
ชื่อผู้แต่งไทย: -
190-197
26
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
REVIEW: Potential of Thermophile Inoculation and Substrate Amendment for Rapidly Shorten the Maturation Period on Composting of Bio-Fertilizer
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Siti Nazrah Zailani, Firdausi Razali and Aidee Kamal Khamis
ชื่อผู้แต่งไทย: -
198-209
27
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
DNA figer printing analysis of fourteen species of orchids using ISSR technique
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Pissamai Pongsrila, Piyanan Chomnawang*, Nattapong Srisamoot and Piyachat Wiriyaampaiwong
ชื่อผู้แต่งไทย: -
210-216
28
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Screening of thermotolerant yeast isolated from sugarcane plantations in Northeastern part of Thailand
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Sawai Buddiwong, Sudarat Thanonkeo, Jirapa Phetsom, Prasit Jaisil and Pornthap Thanonkeo
ชื่อผู้แต่งไทย: -
217-223
29
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Fixed Bed Column Study for Cr (VI) Removal from Aqueous Solution Using Durian Peel
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Wanna Saikaew and Wuthikorn Saikaew
ชื่อผู้แต่งไทย: -
224-228
30
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Potential of Cellulase and Xylanase Production by Fungal Strains Using Corn Husks as Substrate
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Pimpilai Fusawat, and Nuansri Rakariyatham
ชื่อผู้แต่งไทย: -
229-234
31
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Potential of Peanut Hulls as Substrates for Fungal Cellulase Bioproduction Through Solid State Fermentation
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Wanna Saikaew and Wuthikorn Saikaew
ชื่อผู้แต่งไทย: -
235-243
32
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Effects of lactic acid bacteria and fermentation conditions on physiochemical properties of fermented giant snakehead (Channa micropeltes) fih protein
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Kriangsak Banlue, Suksan Impan and Sittisak Pansang
ชื่อผู้แต่งไทย: -
244-249
33
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Effect of Compost Made from Filter Cake and Distillery Slop on Sugarcane Growth
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Tipnapa Wongkoon, Sophon Boonlue and Nuntavun Riddech
ชื่อผู้แต่งไทย: -
250-255
34
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Using animal manure to grow lettuce (Lactuca sativa L.) in a Homemade Hydroponics System
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Supattra Charoenpakdee
ชื่อผู้แต่งไทย: -
256-261
35
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Production of Resveratrol from Callus Cultures of Artocarpus lacucha Buch.-Ham.
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Narumon Bunchom, Methin Phadungkit, Weerachai Saijuntha, Pornthap Thanonkeo and Sudarat Thanonkeo
ชื่อผู้แต่งไทย: -
262-267
36
ชื่อไทย:
-
ชื่ออังกฤษ:
Optimization of indole-3-acetic acid (IAA) production by rhizobacteria isolated from epiphytic orchids
ชื่อผู้แต่งอังกฤษ: Kajohnpong Dasri, Jureeporn Kaewharn, Sungwan Kanso and Suphavee Sangchanjiradet
ชื่อผู้แต่งไทย: -
268